CHEMPSbadmintonselectie in Beusichem

By
Updated: september 2, 2018

 

 

 

CHEMPSbadmintonselectie strijkt neer in Beusichem

 

Al sinds 2004 organiseert CHEMPS badmintonselectietrainingen op de maandag in Wijk bij Duurstede en sinds 2008 – op de vrijdag- ook in Arnhem. Maar met ingang van september 2018 strijkt CHEMPS neer in het Sport & Event Center in Beusichem. CHEMPS, staat onder leiding van Bart-Jan den Hollander, uit Culemborg.

‘Iedereen speelt met iedereen’ naar de top!

Door de badmintontrainingen van CHEMPS zijn al verschillende nationale toppers ‘opgeleid’. Zo spelen Maureen Zewald en Yannic Smeets in de Eredivisie bij BC Smashing in Wijchen. Vincent de Vries, oud nationale selectie speler en tot dit jaar Eredivisie-speler bij BC Amersfoort zegt: “Bij de CHEMPSbadmintonselectie kon ik met veel plezier de beste worden. Dit natuurlijk onder de beste begeleiding.”

In badmintonregio Centrum, waar ook een groot gedeelte van Gelderland onder valt, levert de CHEMPSbadmintonselectie standaard – in verschillende leeftijdscategorieën – regiokampioenen af. Verenigingen als BC Culemborg, Apollo IJsselstein en BC Doorn laten hun talenten in Wijk bij Duurstede – en straks in Beusichem – meetrainen.

Sfeer kenmerkend om optimaal te presteren

Hoofdtrainer is Bart-Jan den Hollander: sportpsycholoog en fulltime badmintontrainer  Hij vertelt over de kenmerkende sfeer: “De sfeer bij de CHEMPSbadmintonselectie is er vooral één van hard willen werken om het beste uit jezelf te halen. Dan heb je er niets aan om jezelf te blijven vergelijken met anderen (in de selectie) maar wil je samenwerken om nog verder te komen. Veel spelers komen als individu binnen – als éénling uit een vereniging – maar dat duurt nooit heel lang. Het groepsproces zorgt er namelijk voor dat je fouten durft te maken en door die fouten heen wilt blijven leren.”

Kennismaking

Vanaf 3 september gaat het weer beginnen in het Sport & Event Center Beusichem. Er is geen ‘instap niveau’. “Veel willen leren en jezelf willen verbeteren is eigenlijk het enige wat we vragen”, zegt Den Hollander. “Via de website van de CHEMPSbadmintonselectie kun je informatie inwinnen. We nemen zeker gelijk contact op.”

“Kinderen, ouders, trainers en verenigingen zullen verbaasd staan hoe snel er vooruitgang wordt geboekt als iedereen met elkaar maar één ding wil: vooruit!”

 

 

__________

 

Voor meer informatie:

 

Drs. B.J. den Hollander – hoofdtrainer CHEMPSbadmintonselectie en oprichter CHEMPS

Akelei 16

4102 JL Culemborg

06-51313710

selectietraining@chemps.org

http://badmintonselectie.chemps.org

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.